- 4 Adet Yufka
- 250 Gr. Kıyma
- 1 Adet Soğan
- 4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
- Yarım Çay Kaşığı Nane
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- Yarım Çay Kaşığı Karabiber
- 5 Çorba Kaşığı Yoğurt
- 1 Diş Sarımsak
- 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
- 3 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- Yarım Çay Bardağı Su
- Bir çimdik tuz
Tavamıza ince ince doğradığımız soğanlarımızı koyuyoruz , hafif çevirdikten sonra kıymayı ekliyoruz.Kıymamız pişmeye yakın tuz,nane ve karabiberini ekleyip altını kapatıyoruz.
Yufkalarımızı 4 parmak genişliğinde şeritler şeklinde kesiyoruz.Şeridin en ucuna kıymalı iç harcımızdan koyarak muska şeklinde kapatıyoruz.Uç kısımlarını suyla ıslatıyoruz ki kızarırken açılmasın.Kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar böreklerimizi kızartıyoruz.
Sıra sosumuzu hazırlamaya geldi.Yoğurdumuzun içine rendelediğimiz sarımsaklarımızı koyup karıştırıyoruz.Salçalı sos için ise tavamıza yağımızı koyup salçamızı ve suyumuzu ekliyoruz bir çimdik tuz da atıp hafif kaynayınca altını kapatıyoruz.
Böreklerimizin üstüne önce yoğurt sonra salçalı sosumuzdan döküp servis ediyoruz.
Afiyet Olsuuuunnn…
No comments:
Post a Comment