Wednesday, August 1, 2012

MANTARLI PATATES SEPETLERİ


HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ; 25 DAKİKA


MALZEMELER (4-6 kişilik)
1 kg patates
3 yumurtanın sarısı
1 su bardağı kaşarpeyniri
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı mısır unu
Tuz
iç malzeme için
250 gr mantar
2 diş sarımsak
Yarımşar sarı ve kırmızı dolmalık biber
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı su
Tuz. kekik
1 tatlı kaşığı salçalı su
1 yemek kaşığı susam



HAZIRLANMASI

Patatesleri yıkayıp kabuğu ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın. Soğumaya bırakın. Tuz, karabiber, yumurtanın sarısı ve peyniri ekleyip karıştırın 6 küçük ve derin fırın kalıbını yağlayıp mısır unu serpiştirin. Patatesli karışımı kalıplara kalıbın şeklini alacak şekilde elinizle bastırarak yayın. Kenarlarına salçalı su sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilınınca kalıplardan çıkarın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları soyup kıyın. Biberleri ince şerit şeklinde doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp sarımsağı ilave edin. Mantarı ekleyin ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Biberler, domates salçası, su, tuz ve kekiği ilave edip karıştırarak 15 dakika pişirin. Mantarlı harcı patates sepetlerine paylaştırın. Servis yapın.Afiyet olsun...

No comments: