MALZEMELER (5 Kişilik)
1 litre soğuk süt
1 su bardağından bir parmak az şeker
1 tepeleme çorba kaşığı un
2 adet nohut tanesi kadar damla sakızı
1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Sakızı bir tutam şekerle birlikte havanda toz haline gelinceye kadar dövün, bir kenarda bekletin. Sakız dışındaki tüm malzemeyi kalın tabanlı, geniş bir tencerede çırpma teliyle iyice karıştırın. Ateşe koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta ? kısık ateşte bir taşım kaynatın (ortasından göbek atana kadar). Daha sonra ateşten alın. En son damla sakızını ilave edin. Muhallebiyi sıcak tencerenin içinde çırpma teliyle 10 dakika veya mikserle 5 dakika çırpın. Bu sırada içine hava baloncukları girerek muhallebiyi kabartacak. Çırpma telini havaya kaldırdığınızda muhallebi sakız gibi uzayacak.AFİYET OLSUN
1 su bardağından bir parmak az şeker
1 tepeleme çorba kaşığı un
2 adet nohut tanesi kadar damla sakızı
1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Sakızı bir tutam şekerle birlikte havanda toz haline gelinceye kadar dövün, bir kenarda bekletin. Sakız dışındaki tüm malzemeyi kalın tabanlı, geniş bir tencerede çırpma teliyle iyice karıştırın. Ateşe koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta ? kısık ateşte bir taşım kaynatın (ortasından göbek atana kadar). Daha sonra ateşten alın. En son damla sakızını ilave edin. Muhallebiyi sıcak tencerenin içinde çırpma teliyle 10 dakika veya mikserle 5 dakika çırpın. Bu sırada içine hava baloncukları girerek muhallebiyi kabartacak. Çırpma telini havaya kaldırdığınızda muhallebi sakız gibi uzayacak.AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment