Wednesday, August 1, 2012

BİSKÜVİLİ KREMA

MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (180 gr )
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker ( 250 gr )
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 paket vanilya
- 1 paket krema ( 200 ml )
- 2 yemek kaşığı labne peynir ( 85 gr )
- 60 gr teremyağ
- 2 paket eti kakaolu bisküvi
YAPILIŞI
Bisküviler, rondodo çekilerek, toz haline getirilir.

Süt, un, şeker, vanilya ve yumurta sarıları bir tencereye konularak, mikserle çırpılır.

Mikserle çırpıldıktan sonra kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelinceye kadar, tel çırpıcı ile karıştırılır.

Baloncuklar çıkmaya başlayınca, tencere ocaktan alınır.

Teremyağ ve labne peyniri, tencereye konularak, tel çırpıcı ile karıştırılır.

Ayrı bir kapta krema, mikserle koyulaşıncaya kadar çırpılır. (en fazla 5 dakika)

Krema da tencereye aktarılarak mikserle, 10-15 dakika karıştırılır.

İçine koyacağınız; kase, fincan, kadeh veya tek kullanımlık kaplara, en altta bisküvi tozu, üzerine krema karışımı, tekrar bisküvi tozu olacak şekilde koyabilirsiniz.

Buzdolabında en az 1 saat bekletilerek, soğuk olarak servis edilir.

No comments: