MALZEME
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
175 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 ad yumurta ( Birinin sarısını üzerine sürülecek)
1 pkt krem şanti
5-6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme:
2 orta boy patates
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı kaşar rendesi
1 yemek kaşığı kekik
Tuz
YAPILIŞI
Sütün içine maya karıştırılarak 5-10dk köpürmesi için
beklenir. Bu sırada terayağı, yumurta bir kapta karıştırılır ve
yoğrulur. Daha sonra köpüren maya, elenmiş un ve krem çanti , kabartma
tozu ve tuz ilave edilerek 10 dk pürüssüz bir hamur olana kadar iyice
yoğrulur. (Hamur çok sert yada çok yumuşak olmamalıdır). Üzeri nemli
bir bez ile kapatılıp 30dk. dinlendirilir.
Patatesler soyulur ve haşlanır. Haşlandıktan sonra
iyice ezilir. Sıcakken içine kaşar rendesi ve tereyağı ilave edilerek
karıştırılır. En son tuz ve kekik serpilir.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar
alınır. Ortalarına patatesli karışımdan konur. Arzu edilen şekil
verildikten sonra, üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam, çörek otu
serpilerek 150C’de önceden ısıtılmış fırınımızın ısısı 180C ‘ye
yarlanarak kabarıp üstü kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun..
Not: İç malzemeye ilave eolarak, ayıklanmış zeytin, mısır, sosis de ilave edilebilir.
12 Kişilik Hazırlama ve Pişirime Süresi:50 dk
No comments:
Post a Comment