Friday, August 31, 2012

PATATESLİ POĞACA

MALZEME
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı  süt
1 paket kabartma tozu
175 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 ad yumurta ( Birinin sarısını üzerine sürülecek)
1 pkt krem şanti
5-6 su bardağı un
1 tatlı  kaşığı tuz
İç malzeme:
2 orta boy patates
1 tatlı  kaşığı  tereyağı
1 su bardağı kaşar  rendesi
1 yemek kaşığı  kekik
Tuz
YAPILIŞI
Sütün içine maya karıştırılarak 5-10dk köpürmesi için beklenir. Bu sırada terayağı,  yumurta bir kapta karıştırılır ve yoğrulur. Daha sonra köpüren maya,  elenmiş un ve krem çanti , kabartma tozu ve tuz ilave edilerek  10 dk pürüssüz bir hamur olana kadar iyice yoğrulur.  (Hamur çok sert yada çok yumuşak olmamalıdır). Üzeri nemli bir bez ile  kapatılıp 30dk. dinlendirilir.
Patatesler soyulur ve haşlanır. Haşlandıktan sonra iyice ezilir. Sıcakken içine kaşar  rendesi ve tereyağı  ilave edilerek karıştırılır. En son tuz ve kekik serpilir.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır. Ortalarına patatesli karışımdan konur. Arzu edilen  şekil  verildikten sonra, üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam, çörek otu serpilerek 150C’de önceden ısıtılmış fırınımızın ısısı 180C ‘ye yarlanarak  kabarıp  üstü kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun..
Not: İç malzemeye ilave eolarak,  ayıklanmış  zeytin, mısır, sosis   de  ilave edilebilir.
12 Kişilik   Hazırlama ve Pişirime Süresi:50 dk

No comments: