Thursday, August 30, 2012

ŞEFTEN TAVUK KÖFTESİ

MALZEMELER500 gr kemiksiz tavuk göğsü ve but eti
1 küçük soğan
2 çorba kaşığı irmik

2 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
4 diş taze sarımsak
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
tuz, karabiber
kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
1. Tavuk etlerini mutfak robotuna koyup köftelik kıyma kıvamına gelinceye kadar kıyın. Soğanı soyup rendeleyin. Sarımsakları havanda ezin.

2. Tavuk kıymasını derin bir kaba alıp soğanı ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. İrmik, galeta unu, yoğurt, tuz kırmızı toz biber ve karabiberi ilave edip bütün malzemeleri iyice karışıncaya kadar elinizle yoğurun. Karışımı 15 dk kadar bekletin.

3. Köftelik karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Köfteleri hazırlayıp kızgın yağda çevirerek kızartın. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun..

No comments: