MALZEMELER
- 1/2 PAKET TEREM YAĞ
- 1 YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
- 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
- 1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1/2 LİMON SUYU
- SUSAM
- ALDIĞI KADAR GLUTENSİZ UN KARIŞIMI
GLUTENSİZ UN KARIŞIMI
1 SU BARDAĞI PİRİNÇUNU + 1 SU BARDAĞI MISIRUNU + 1/2 SU BARDAĞI SOYAUNU + 1/2 SU BARDAĞI PATATES UNU + 2 SU BARDAĞI METVAK, İHE YADA SİNANGİL UNU KARIŞTIRIP ELEYELİM.
,
YAPILIŞI
ODA SICAKLIĞINDAKİ MARGARİNİ DERİN BİR KAPTA ZEYTİNYAĞI,TUZ, YOĞURT, ŞEKER, YUMURTA SARISI, KABARTMA TOZU, MAHLEP, LİMON SUYU VE UN İLE YOĞURUN.
KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCE 5 DAKİKA DİNLENDİRİN
HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLAK SİMİT ŞEKLİ VERİN.
SİMİTLERİ ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA SUSAMA BULAYIN
YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ TEPSİYE SİMİTLERİ YERLEŞTİRİN.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECEDE 25-30 DAKİKA PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN.
- 1/2 PAKET TEREM YAĞ
- 1 YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
- 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
- 1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1/2 LİMON SUYU
- SUSAM
- ALDIĞI KADAR GLUTENSİZ UN KARIŞIMI
GLUTENSİZ UN KARIŞIMI
1 SU BARDAĞI PİRİNÇUNU + 1 SU BARDAĞI MISIRUNU + 1/2 SU BARDAĞI SOYAUNU + 1/2 SU BARDAĞI PATATES UNU + 2 SU BARDAĞI METVAK, İHE YADA SİNANGİL UNU KARIŞTIRIP ELEYELİM.
,
YAPILIŞI
ODA SICAKLIĞINDAKİ MARGARİNİ DERİN BİR KAPTA ZEYTİNYAĞI,TUZ, YOĞURT, ŞEKER, YUMURTA SARISI, KABARTMA TOZU, MAHLEP, LİMON SUYU VE UN İLE YOĞURUN.
KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCE 5 DAKİKA DİNLENDİRİN
HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLAK SİMİT ŞEKLİ VERİN.
SİMİTLERİ ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA SUSAMA BULAYIN
YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ TEPSİYE SİMİTLERİ YERLEŞTİRİN.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECEDE 25-30 DAKİKA PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN.
No comments:
Post a Comment