Wednesday, August 1, 2012

SUSAMLI SİMİT



MALZEMELER

- 1/2 PAKET TEREM YAĞ

- 1 YUMURTA

- 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

- 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ

- 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

- 1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP

- 1 PAKET KABARTMA TOZU

- 1/2 LİMON SUYU

- SUSAM

- ALDIĞI KADAR GLUTENSİZ UN KARIŞIMI

GLUTENSİZ UN KARIŞIMI

1 SU BARDAĞI PİRİNÇUNU + 1 SU BARDAĞI MISIRUNU + 1/2 SU BARDAĞI SOYAUNU + 1/2 SU BARDAĞI PATATES UNU + 2 SU BARDAĞI METVAK, İHE YADA SİNANGİL UNU KARIŞTIRIP ELEYELİM.

,

YAPILIŞI

ODA SICAKLIĞINDAKİ MARGARİNİ DERİN BİR KAPTA ZEYTİNYAĞI,TUZ, YOĞURT, ŞEKER, YUMURTA SARISI, KABARTMA TOZU, MAHLEP, LİMON SUYU VE UN İLE YOĞURUN.

KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCE 5 DAKİKA DİNLENDİRİN

HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLAK SİMİT ŞEKLİ VERİN.

SİMİTLERİ ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA SUSAMA BULAYIN

YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ TEPSİYE SİMİTLERİ YERLEŞTİRİN.

ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECEDE 25-30 DAKİKA PİŞİRİN.



AFİYET OLSUN.


No comments: