İZMİR KÖFTE
500 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış
1 tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı biber (istege bagli)
1 soğan, rendelenmiş
Yarım demet maydanoz, doğranmış
4 tane büyük patates, parmak kalınlığında doğranmış
Sos için;
1 bardak su, 1kasik domates salcasi
4 tane rendelenmis domates
yarim demet maydanoz
Patates hariç tüm köftelik malzemeyi yoğurun.
Elinizle köfteye şekil verin.
Tavaya hafif yağ koyup arkalı önlü köfteleri pişirin.
Parmak kalınlığında doğranmış patatesleri de biraz kızartın.
Genis bir tava/tepsiye kızartılmış köfte ve patatesleri dizip, uzerine domatesleri ve icinde salcayi erittiginiz suyu dökün, uzerine yarim demet dogranmis maydanozu ekleyin. Ve 1 tutam daha kekigi de uzerine serpin.
Sonrada patatesler yumusayana kadar pisirip afiyetle yiyin.
No comments:
Post a Comment