Monday, November 29, 2010

PRATİK TALAŞ BÖREĞİ

Malzemeler

  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 500 gr. kusbasi kuzu eti
  • 1 adet büyük boy sogan
  • 4 yemek kasigi sivi yag
  • 12 adet milföy hamuru (dondurulmus)
  • 1 adet yumurta sarisi  


Hazırlanışı

  1. Biberlerin çekirdeklerini çikartip soganla birlikte ince ince kiyilir. Domateslerin kabugunu soyup çekirdeklerini çikartin ve küb seklinde dogranilir.
  2. 4 yemek kasigi sivi yaga önce sogani, daha sonra biberi katip kavurulur. Soganlar pembelesince etler ilave edilir.
  3. Son olarak domatesleri katilir ve suyunu çekene kadar pisirilir.
  4. 6 adet milföy karesini yaglanan firin tepsisine dizilir. Her hamurun üzerine hazirladiginiz karisimdan bir miktar koyulur.
  5. Kalan 6 adet üzerine kapatilir. Hamurlarin kenarlari iyice bastirilir. Üzerine yumurta sarisi sürülur. Önceden isitilmis 160 firinda 40 dakika pisirilir.

No comments: