ETLİ BULGUR PİLAVI
100-200 gr kadar dana kusabasi ya da kuzu kusbasi
- 2 su bardagi bulgur
- 1 adet orta boy havuc
- 2 adet domates
- 1 adet orta boy sogan
- 1-2 adet yesil biber
- 2 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi siviyag
- tuz, karabiber, nane
Kusbasi etlerinizi az siviyagda suyunu cekene, yumusayana kadar pisirin. Biraz da kizarsin, daha lezzetli oluyor. Ince dogradiginiz soganlari, kup seklinde dogradiginiz havuclari ve dogranmis biberi ekleyin. Birkac dakika karistirarak pisirin.
- Ezilmis sarimsaklari ve kabuklari soyulmus ve kubik dogradiginiz domatesleride ekleyin. Domatesler suyunu cekene kadar kavurun.
- Ayiklayip yikadiginiz bulgurlari ekleyin. Tuz, nane ve biberini serpin. Malzemelerin uzerini bir parmak gececek kadar ilik su ekleyin. Kaynayinca altini kisip, bulgur suyunu cekene kadar pisirin.
Afiyet Olsun...
No comments:
Post a Comment