Tuesday, November 30, 2010

TAS KEBABI

Malzemeler
  • 1200 gram kuşbaşı doğranmışkoyun ya da dana eti
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan 
  • 6 diş sarmısak
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet defne yaprağı
  • 10-15 adet tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Bir buçuk litre sıcak su 
  • Tuz
Yapılışı
Zeytinyağını bir tencereye alıp eti ekleyin. Et suyunu saldıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kavurun. Çatırdamaya başlayınca kapağını açıp üzerine soğan ve sarmısakları bütün olarak ekleyin. Un hariç diğer malzemeyi de ilave edin. 3 dakika birlikte kavurun. Unu ilave edip bir iki çevirin ve suyunu koyun. Tuzunu ayarlayın. Yemek pişerken oluşan köpükleri ara sıra alın. Köpük bitince tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte bir buçuk saat pişirin. Patates kızartması ile ya da pirin pilav servis yapın.

No comments: