- 750 gram kıyma
- 2 dilim bayat ekmek
- 2 orta boy soğan
- 2 adet yumurta
- 1 demet maydanoz
- Tuz ve karabiber
- 1 bardak çiçek yağı
Yağsız köftelik kıymaya, soğuk suda ıslatılmış, sonra da iyice sıkılmış bayat ekmek içini, rendelenmiş soğanı, 2 kahve kaşığı karabiberi, 2 yumurtayı, ince doğranmış maydanozu ve 2 tatlı kaşığı tuzu katarak 10 dakika yoğurun. Sonra bu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içinde yuvarlayın ve bunlara parmak biçiminde uzun şekiller verin. Sonra bunları içinde kızdırılmış çiçek yağı olan tavaya atarak önce bir, sonra diğer yanları nar gibi olana kadar kızartın. Tabağa alarak sıcak veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment