- 4 çorba kaşığı toz tarhana
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 2 adet sivri biber
- 2 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane, pulbiber
- Üzerine:1 çay bardağı içi ay çekirdeği
Toz tarhanayı tavuk suyunda 1 saat ıslatın. Daha sonra ocağın üstünde sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Diğer tarafta bir tavada tereyağını eritin. Biber salçası, ince kıyılmış sivri biber ve sarmısağı kavurun. Kuru nane ve pulbiberi ilave ederek bu karışımı çorbaya katın. Ay çekirdeği içini tavada pembeleştirdikten sonra çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın
No comments:
Post a Comment