TAZE BAHARATLI IZGARA BİFTEK
MALZEMELER:
2 tane orta kalınlıkta biftek dilimi
1/2 soğan
2-3 dal taze kekik
1 dal taze fesleğen
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Derin bir kaseye soğanı rendeleyin. Kekik ve fesleğen yapraklarını ince
kıyıp soğanın üzerine ilave edin. 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz,
çekilmiş karabiberi ilave edip karıştırın. Biftekleri marine sosunun
içine atın ve arkalı önlü parmaklarınızla masaj yapar gibi sosu etlere
yedirin. En az yarım saat etleri dinlendirin.
Daha sonra
isterseniz ızgarada arkalı önlü pişirin, isterseniz önce çok kızgın
tavada eti mühürleyip, fırında pişirin. Salatayla servis edin. Ayrıca
yanına fırında patates de çok yakışacaktır.
No comments:
Post a Comment