Friday, November 29, 2013

TAZE BAHARATLI IZGARA BİFTEK

MALZEMELER:
2 tane orta kalınlıkta biftek dilimi
1/2 soğan
2-3 dal taze kekik
1 dal taze fesleğen
Zeytinyağı
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Derin bir kaseye soğanı rendeleyin. Kekik ve fesleğen yapraklarını ince kıyıp soğanın üzerine ilave edin. 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, çekilmiş karabiberi ilave edip karıştırın. Biftekleri marine sosunun içine atın ve arkalı önlü parmaklarınızla masaj yapar gibi sosu etlere yedirin. En az yarım saat etleri dinlendirin.

Daha sonra isterseniz ızgarada arkalı önlü pişirin, isterseniz önce çok kızgın tavada eti mühürleyip, fırında pişirin. Salatayla servis edin. Ayrıca yanına fırında patates de çok yakışacaktır.

No comments: