ADA KÖFTESİ(Midilli-Ayvalık yöresi)
MALZEMELER:
Yarım kilo köftelik kıyma
1 adet bayat ekmek (standart boy)
2 adet büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı kekik (varsa taze kekik)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için Özgün Zeytinyağı
Bir miktar un
YAPILIŞI:
Kıyma derin bir kaba alınır. Ekmek ıslatılarak fazla süzdürmeden ilave
edilir. Rendelenmiş soğan, kekik, karabiber ve tuz eklenerek iyice
yoğurulur. Normal köfte harcından oldukça cıvık bir harç elde edilir.
Bir tepsiye bolca un serpilir. Köfteler elle hafif şekillendirilip, una
bulanır. Una buladıktan sonra da elle düzeltilerek tavaya atılıp orta
ateşte kızartılır.
No comments:
Post a Comment