PİZZA BÖREK
MALZEMELER:
2 YUMURTA
1/2 SU BARDAGI SIVI YAG
1/2 SU BARDAGI SÜT YADA YOGURT
1/2 PAKET KABARTMA TOZU
TUZ-ALDIGI KADAR UN(KULAK MEMESİ YUMUSAKLIGINDA)
ACMAK İÇİN NİSAŞTA
ARALARI İÇİN MARGARİN ERİTİLECEK
İÇ HARCI İÇİN:
3-4 ADET YUMURTA SARISI
KASAR RENDESİ
SALAM
BİBER
SUCUK-SOSİS(EVDE NE VAR İSE)
1 YEMEKKASIGI UN
YAPILIŞI:
HAMURU İÇİN TÜM MALZEMELER KULAK MEMESİ YUMUSAKLIGINDA YOGRULUR.
KÜÇÜK BEZELERE AYRILIR.
BEZELER NİŞASTA İLE TABAKTAN BİRAZ BÜYÜK ACILIR
5 ACILAN BEZE ÜST ÜSTE ARALARINA MARGARİN SÜRÜLEREK KONULUR-
PİŞİRECEGİMİZ YUVARLAK FIRIN KABINA KENARLARI DISARDA OLACAK ŞEKİLDE
KONULUR-
İÇ MALZEMESİ HEPSİ KARIŞTIRILIR(MALZEMELER KÜÇÜK KÜÇÜK DOGRANIR)
BU HAMUR ÜZERİNE DÖKÜLÜP KENARLAR RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ KAPATILIR VE ISITTIGIMIZ FIRINA VERİLİR PİŞİRİLİR .
No comments:
Post a Comment