Friday, November 29, 2013

PANKEK

MALZEMELER:
2 Su Bardağı Un
2 Çay Kaşığı Kabartmatozu
3 Çorba Kaşığı Toz Şeker
Yarım Çay Kaşığı Tuz
2 Adet Yumurta
1.5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Tereyağ (oda sıcaklığını)
YAPILIŞI:
Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta, süt ve yumurtaları çırpın.
Unlu karışımı, sütlü karışımla iyi ce karıştırın.
Son olarak yumuşamış tereyağını ekleyin.
Teflon bir tavayı yağ ile kızdırıp, pankek karışımından bir kepçe dökün, ve iki tarafını kızartın.
Karışım bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Pankekleri muz ve bal ile servis edin...

No comments: