KURU BÖRÜLCE SALATASI
MALZEMELER:
1 Su Bardağı Börülce
3 Su Bardağı Su
Bir Tutam Tuz
Sos
1 Fincan Zeytinyağı
3 Çorba Kaşığı Üzüm Sirkesi
1 Çay Kaşığı Tuz
Sunum
2 Adet Taze Soğan
2 Domates
YAPILIŞI:
Kuru börülce iyice yıkanır ve ılık suda 2 saat kadar kabarmaya
bırakılır. Sonrasında 3 su bardağı kaynar su dolu tencerede 25 dakika
haşlanır. Bir kevgire çıkartılıp süzülür ve hemen üzerine bir tutam tuz
serpilir. Cam bir kap içerisine alınır.
Başka bir kap içerisinde
zeytinyağı, sirke ve tuz iyice çırpılıp börülcelerin üzerine dökülür.
Kabın üzeri kapanarak 1 saat kadar soğuması için beklenir. Üzerine iyice
kıyılmış taze soğan ve küp küp doğranmış domates ilave edilerek
karıştırılır, servis tabağına alınır.
No comments:
Post a Comment