Friday, April 29, 2011

EV YAPIMI LAHMACUN

MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
500 gr. un
1/2 paket toz maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
ılık su
İÇİ İÇİN:
250 gr. kıyma
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 soğan (rendeleyeceğiz)
2 domates (rendeleyeceğiz)
2 adet yeşil biber (küçücük doğrayacağız)
İstenen her türlü baharat (kekik, kimyon, karabiber, tuz)
3-4 diş sarımsak(rendeleyeğiz)
1 tutam maydanoz(ınce doğranmış)
HAZIRLANIŞI:
1- Unu bir kabın içine alın, havuz gibi açıp üstüne tuzu serpin ılık su içerisinde şeker ve mayayı koyup eritiniz. Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Ben ılık bir ortamda 30 dakika mayalandırınız.
2- Bir taraftan içini hazırlayın. Kıyma, , rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates, maydanoz, baharatlar ve ince kıyılmış yeşil taze biberi iyice yoğurunuz.
3) Mayalanmış hamurdan küçük bezeler alın. Bu hamur 10 adet için. Hamurları lahmacun şeklinde açın. Ve kıyma harcını hamurun üzerine yayın. Hamuru çok inceltmeyin.
4) Ocağın üstünde tavada teker teker pişiriniz. Çok bekletmeyin. Kıymalar pişsin yeter. Ya da ( ben bu yöntemi kullanıyorum) tavaya koyup üstünü kapakla kapatın. 3-4 dakikada pişecektir.Yalnız kontrol etmeyi unutmayın ki yanmasınlar.
Afiyet olsun …

No comments: