Friday, April 29, 2011

TAHİNLİ ÇÖREK

Malzemeler
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
3 çorba kaşığı toz şeker
25 gram yumuşak margarin
1su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet yumurta İçi için; 4-5 Adet ceviz
15 adet fındık
Yeteri kadar susam
şeker ve tahin
Üzeri için;Tahin,susam ve şeker
Hazırlanışı
Ilık sütün içinde maya ve şekeri karıştırın kabarmasını bekleyiniz.Ayrı bir kaba un,şeker,yumurta ve margarini koyun mayayı döküp yumuşak bir hamur yapınız.sıcak bir yerde 25 dakika mayalansın.
Küçük bezeler yapınız ve az bir unla yemek tabağı büyüklüğünde açınız.Fırçayla istediğiniz kadar tahin,şeker,ceviz ve susam serpiniz.Rulo haline getiriniz ve biraz ruloyu çekiniz incelsin kendi etrafında döndürüp gül şekli veriniz.Çöreğinizin üstünden oklava ile geçiniz ezilsin.Yağlanmış fırın tepsisine diziiz ve fırça yardımıyla tahin sürünüz.Bolca susam ve istediğiniz kadar şeker serpin.Ben şeker susam ve tahini bol sevenlerdenim tercih sizin.Elinizle tekrar üstüne basınız. yana 35-40 dakika daha mayalansın.200 Derecelik fırında üstleri iyice kızarana kadar yani kahverengi olana kadar pişiriniz.
AFİYET OLSUN…
(bu mazlzemeden 7-8 adet çıkıyor)

No comments: