Friday, April 29, 2011

KOLAY BAKLAVA

Malzemeler 8 adet yufka
4 Yumurta
300 gram tuzsuz antepfıstığı
2 çorba kaşığı tozşeker
350 gram tuzsuz tereyağı
2 çorba kaşığı buğday nişastası Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
*Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra, limon suyunu ekleyip, 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
-Tereyağını 100 gr eritin ılıkken içine dört yumurta ile çırpın, bir kaşık nişasta, içine birfincan su ilave edin, karıştırın.
- Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyin. (cevizle ile fıstık karışık da olabilir.)
-Bir tepsiye tüm yufkaları yayın. Tepsinin hizasından yufkaları kesin ve yanlardaki parçaları ayırın.
-Kenardan çıkan parçaları yufkalrın arasına yaymak için eşit olarak ayırın.
-Tepsiyi yağlayıp, tepsi büyüklüğünde kestiğimiz, yufkanın bir tanesini yayın. Üzerine eşit ayırdığımız kenardan kestiğimiz yufkaları koyun. Nişasta, yumurtalı tereyağı, yufkaların aralarına yayarak üst üste dizin . (aralarına biraz fıstık da serpebilirsiniz.)
-Her yaydığınız yufkanın arasına aynı işlemi yaparak yufkaları yerleştirin.
- Yufkaların dört tanesinden sonra bol fıstıkları yayın.Üstüne yine aynı işlemi devam ettirin.
-Yufkayı baklava dilimleri gibi kesin. Üzerine kalan 250 gr sıcak Kaynatılmış tereyağını gezdirin. Isıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün ve tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

No comments: