MALZEMELER:
Yarım paket oda sıcaklıgında yumuşamış tereyağ
Yarım su bardagı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 paket kuru maya
Yapılışı:
Bir kap içerisine mayayı, ılık suyu, ılık sütü, şekeri ve kuru mayayı koyup karıştırınız. Daha sonra bu malzemelerin içerisine tereyağı, sıvı yağı, tuzu ve yumurtayı koyup kariştırmaya devem ediniz. Daha sonra karıştırmış olduğunuz bu malzemelerin içerisine unu katıp hamuru yoğurunuz. yumusak bir hamur elde edene kadar un ilave etmeye devam ediniz.Hamurunuz yumuşak olsun çok sert olmasın. Hamuru mayalanmaya bırakınız, 1 saatten fazla dinlendirin. Daha sonra mayalanan hanurdan parçalar koparıp istediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısır sürüp, susam ve çörek otu serpip fırında pişirin. Pişirme sürenizi ve ısısını kendi fırınınıza gore ayarlayınız. Afiyet olsun…
(NOT: Eğer farklı bir lezzet daha olmasını istiyorsanız aynı hamurdan parçalar koparıp elinizle yada merdane ile hamuru yuvarlak açıp içerisine peynir ve maydonoz koyup hamurun kenarlarına çok bastırmadan hamuru kapatınız. Onun da üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin fırında pişirin.)
No comments:
Post a Comment