Malzemeler:
Hamuru için:
2 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
kızartmak için 1 lt sıvıyağ
Şurup için:
5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
1- Maya ve pudra şekerini karıştırıp 1 tatlı kaşığı su ile açınız (karıştırınız).İçerisine iki fincan sunu eleyip karıştırınız ve üzerini bir bez yada streç filmle kapatıp 20 dk kadar dinlendiriniz.
2- Kalan unu eleyip ortasını havuz şeklinde açınız. Mayalı karışımı, kalan suyu, tuzu ve yumurtayı açtığınız havuza koyunuz. Elinizle yedirerek tezgaha yapışmayacak kıvama gelinceye kadar (5 dakika) yoğurunuz.
3- Büyükçe bir tencereye hamuru alıp 5 dakika daha çekerek yoğurunuz.
4- Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar hamuru dinlendiriniz.
5- Hamur dinlenirken şurup için bir tencerere şekeri, suyu ve limon suyunu koyup orta taeşte sürekli karıştırarak şekeri eritin, 15 dakika kaynattıktan sonra kenerda bekletiniz.
6- Kızartma yağını harlı ateşte kızdırınız, ardından yağlanmış çau kaşığı ile hamurdan topaklar kopararak kızgın yağa atınız.
7- Renkleri dönen lokmaları delikli kaşık yardımıyla çıkarıp şurubun içerisine atınız.
8- Şurubu iyice çeksin.
AFİYET OLSUN….
No comments:
Post a Comment