Friday, April 29, 2011

SU BÖREĞİ

MALZEMELER:
8 Su bardağı un
5 Adet yumurta
1Tatlı kaşığı tuz
Ilık su İç malzemesi:
Yarım kilo peynir
Maydonoz
Sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı
Pişirmek için:
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
Yufkaları ıslatmak için:
3 Litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3-4 litre soğuk su
HAZIRLANMASI:1-Hamurun bütün malzemelerini bir kaba boşaltınız. Suyu yavaş yavaş ilave ederek hamuru kulak memesi kıvamında yoğrunuz.
2-Hamurdan 10-12 adet beze elde ediniz.
3-Tepsiyi yağla. İlk yufkayı tepsinin büyüklüğünde açınız. Tepsiye yerleştiriniz. Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdiriniz.
4-Ocağa suyu koyun kaynasın kaynayan suyun içerisine tuzu ve yağı ilave ediniz.
5-Açtığınız diğer yufkaları kaynamış suyun içerisine atıp 1 dakika bekletiniz. Delikli kevgir ile hamur kaynar sudan alınıp hemen soğuk suyun içerisine atılıp hemen çıkarılır. Tepsiye dizilir. Kalan 4 yufkada aynı şekilde hazırlanır. Üzerine iç harcından konulurç kalan diger 5 yufkada aynı şekilde yapılır. Son kalan tek yufka ise ıslatılmadan tepsiye dizilir. Sonra dilimlenir. Üzerine susam, çörek otun serpilir. Fırındapişirilir.
NOT:yufkaları bütün olarak haşlamak zor olduğu için ortadan ıkiye kesip haşlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN….

No comments: