YAPILIŞI:Kemiği kırılmış kuzu budunu et tahtası üzerine alın.Üzerine bıçağın ucu ile çok sayıda delik açın.Açılan deliklere bıçağın ucu ile tuz sıvayın ve bir damla limon suyu sıkın.Etin her iki yüzünü aynı şekilde işleyin.Büyük boy DÜDÜKLÜ TENCEREYE eti yerleştirin.1 kahve fincanı suyu ekleyin.Ocağınızın en kısık
yanan bekinin üzerine oturtun.Düdüğün ötmesi 1 saati bulur.Düdüğü kapattıktan sonra ara ara tencerenizi sallayarak,3 saat daha pişirin.3 saatin sonunda tencerenizi açtığınızda budun kemiğini yalnızca silkeleyin.Etler kemikten ayrılacaktır.Tandırınız servise hazırdır.Arzu eden kekik ilave edebilir.
yanan bekinin üzerine oturtun.Düdüğün ötmesi 1 saati bulur.Düdüğü kapattıktan sonra ara ara tencerenizi sallayarak,3 saat daha pişirin.3 saatin sonunda tencerenizi açtığınızda budun kemiğini yalnızca silkeleyin.Etler kemikten ayrılacaktır.Tandırınız servise hazırdır.Arzu eden kekik ilave edebilir.
No comments:
Post a Comment