MALZEMELER:
8 ADET PATATES
3 DİŞ SARMISAK
4 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
4 ADET SALATALIK TURŞUSU
½ DEMET MAYDANOZ
1 DEMET DEREOTU
TUZ,KARABİBER
KIRMIZI BİBER
TARİFİ:
PATATESLERİ SOYULUR,HALKA HALKA DİLİMLENEREK BOL TUZLU SUDA HAŞLANIR. BİR ÇATAL
YARDIMI İLE EZİLMİŞ SARMISAK EKLENİR VE PÜRE HALİNE GETİRİLEN PATATESLERE ZEYTİNYAĞI
EKLENİR,PÜRÜZSÜZ HALE GETİRİLİR.
DEREOTU VE MAYDANOZ İNCE İNCE KIYILIR.
YOĞURT VE İNCE DİLİMLENMİŞ SALATALIK TURŞUSU KARIŞTIRILIR.
PATATESLER AVUÇ İÇERİSİNDE TOP YAPILIR,ORTASINA BAŞ PARMAKLA DERİNCENE BİR DELİK AÇILIR.
PATATESLER KIYILMIŞ DEREOTU İÇERİSİNDE YUVARLANIR VE BİR SERVİS TABAĞINA ALINIR.ORTA
BOŞLUKLARINA YOĞURTLU KARIŞIM YERLEŞTİRİLEREK,KIRMIZI BİBER VE KIYILMIŞ MAYDANOZ
SERPİŞTİRİLEREK SERVİS EDİLİR.
No comments:
Post a Comment