Malzemeler
Malzemeler:
- 4 orta boy patates
- rendelenmiş kaşar peyniri
- tuz, karabiber, pul biber, kekik
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
Hazırlanışı
Hazırlanışı:
- Patatesleri yıkayıp, soyun ve enine ince dilim halinde kesin.
- Patatesleri bir tencereye yerleştirip, üzerine tuz serpin ve yarım su bardağı suyu ilave edip, 5 dakika pişirin.
- Borcama patatesleri dizip, üzerine kekik ve pulbiberi serpiştirin. Beşamel sos için küçük bir tencerede ayçiçek yağını ısıtıp, unu hafifçe kavurun.
- Önce sütü sonra suyu ilave edip, tuzunu ekleyin ve koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın.
- Beşamel sosa kaşar peynirinin yarısını karıştırın ve patateslerin üzerine yayın.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika pişirip, çıkarın ve kalan kaşar peynirini üzerine dökün.
- 10 dakika daha pişirip, fırından çıkartın ve sıcak servis yapın.
No comments:
Post a Comment