Friday, December 10, 2010

Beşamel Soslu Fırında Patates

Malzemeler

Malzemeler:
  • 4 orta boy patates
  • rendelenmiş kaşar peyniri
  •  tuz, karabiber, pul biber, kekik
Beşamel Sos İçin:
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su

Hazırlanışı

Hazırlanışı:
  1. Patatesleri yıkayıp, soyun ve enine ince dilim halinde kesin.
  2. Patatesleri bir tencereye yerleştirip, üzerine tuz serpin ve yarım su bardağı suyu ilave edip, 5 dakika pişirin.
  3. Borcama patatesleri dizip, üzerine kekik ve pulbiberi serpiştirin. Beşamel sos için küçük bir tencerede ayçiçek yağını ısıtıp, unu hafifçe kavurun.
  4. Önce sütü sonra suyu ilave edip, tuzunu ekleyin ve koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın.
  5. Beşamel sosa kaşar peynirinin yarısını karıştırın ve patateslerin üzerine yayın.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika pişirip, çıkarın ve kalan kaşar peynirini üzerine dökün.
  7. 10 dakika daha pişirip, fırından çıkartın ve sıcak servis yapın.

No comments: