Malzemeler
Malzemeler:
- 3 çorba kaşığı yağ
- 750 g levrek filetosu (5 parça)
- 1 limon kabuğu (soyulup, halka dilimlenmiş)
- 1 demet maydanoz
- 2 defneyaprağı (5 parça halinde kesilmiş)
- 200 g domates
- 1 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra 5 parça halinde kesilmiş)
- ½ çay kaşığı tuz
- Tane karabiber
- - 5 çorba kaşığı beyaz şarap (isteğe bağlı)
- - 60 ml (1/4 su bardağı) balık suyu (beyaz etli balık kafa ve kılçıklarının suda 20 dakika haşlanması ile elde edilmiş)
- - 5 çorba kaşığı krema (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Hazırlanışı:
- Maydanozun yarısını ince ince doğrayın. Domatesleri soyup, çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin.
- 2 çorba kaşığı margarini bir kapta eritin. Kalan bir çorba kaşığı margarini küçük parçalar halinde kesip buzdolabının buzluğuna kaldırın.
- Levrek filetolarına limon, domates, sivribiber, dal maydanoz, defneyaprağı, tuz ve tane biberini ilave edin.
- Şarap, balık suyu ve kremasını da koyup, kabın üzerini örerek ağır ateşte 10-15 dakika pişirin.
- Levrekler pişince kabın kapağını açıp, balıkları bir paletle önceden ısıtılmış tabaklara aktarın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin.
- Pişme suyunu küçük bir tencereye aktarıp, yarı yarıya çektirin. Kalan 1 çorba kaşığı soğutulmuş margarini küçük parçalar halinde çektirdiğiniz sosa ilave edin.
- Bu sosu levreklerin üzerine gezdirin. Levrek buğulamayı sıcak olarak servis yapın.
No comments:
Post a Comment