Friday, December 10, 2010

Levrek Buğulama

Malzemeler

Malzemeler:
  • 3 çorba kaşığı yağ
  • 750 g levrek filetosu (5 parça)
  • 1 limon kabuğu (soyulup, halka dilimlenmiş)
  • 1 demet maydanoz
  • 2 defneyaprağı (5 parça halinde kesilmiş)
  • 200 g domates
  • 1 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra 5 parça halinde kesilmiş)
  • ½ çay kaşığı tuz
  • Tane karabiber
  • - 5 çorba kaşığı beyaz şarap (isteğe bağlı)
  • - 60 ml (1/4 su bardağı) balık suyu (beyaz etli balık kafa ve kılçıklarının suda 20 dakika haşlanması ile elde edilmiş)
  • - 5 çorba kaşığı krema (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

 
Hazırlanışı:
  1. Maydanozun yarısını ince ince doğrayın. Domatesleri soyup, çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin.
  2. 2 çorba kaşığı margarini bir kapta eritin. Kalan bir çorba kaşığı margarini küçük parçalar halinde kesip buzdolabının buzluğuna kaldırın.
  3. Levrek filetolarına limon, domates, sivribiber, dal maydanoz, defneyaprağı, tuz ve tane biberini ilave edin.
  4. Şarap, balık suyu ve kremasını da koyup, kabın üzerini örerek ağır ateşte 10-15 dakika pişirin.
  5. Levrekler pişince kabın kapağını açıp, balıkları bir paletle önceden ısıtılmış tabaklara aktarın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin.
  6. Pişme suyunu küçük bir tencereye aktarıp, yarı yarıya çektirin. Kalan 1 çorba kaşığı soğutulmuş margarini küçük parçalar halinde çektirdiğiniz sosa ilave edin.
  7. Bu sosu levreklerin üzerine gezdirin. Levrek buğulamayı sıcak olarak servis yapın.

No comments: