Friday, December 10, 2010

Antep Kazan kebabı

Malzemeler

Malzemeler
  • 3-4 tane uzun patlıcan
  • 300 gr. kıyma
  • 5 tane yeşil biber
  • 3 tane domates
  • 2 tane soğan
  • 1 kaşık salça
  • Tuz, karabiber
  • 2 bardak su
  • 2 kaşık zeytinyağı

Hazırlanışı

Hazırlanışı
  1. Patlıcanlar alacalı soyulup enine beş parçaya kesilir.
  2. Kıyma tuz, karabiber ve 1 tane ince kıyılmış soğanla yoğrulur.
  3. Tencereye zeytinyağ gezdirilip üzerine halka doğranmış soğan ve bir tane rendelenmiş domates konur.
  4. Kıymadan yapılan köfteler bir köfte bir patlıcan olacak şekilde dizilip dikkatlice tencereye yerleştirilir.
  5. Diğer patlıcanlarda aynı şekilde kesilip aralarına köfte konup tencereye yerleştirilir.
  6. Suyla ezilen salça da tencereye dökülür.
  7. Kalan domatesler dilimlenip yeşil biberle birlikte malzemenin üzerine konur ve çok harlı olmayan ateşte pişirilir. ( düdüklü tencerede 5 dak. pişer )
  8. Afiyet olsun

No comments: