Malzemeler
Malzemeler
- 3-4 tane uzun patlıcan
- 300 gr. kıyma
- 5 tane yeşil biber
- 3 tane domates
- 2 tane soğan
- 1 kaşık salça
- Tuz, karabiber
- 2 bardak su
- 2 kaşık zeytinyağı
Hazırlanışı
Hazırlanışı
- Patlıcanlar alacalı soyulup enine beş parçaya kesilir.
- Kıyma tuz, karabiber ve 1 tane ince kıyılmış soğanla yoğrulur.
- Tencereye zeytinyağ gezdirilip üzerine halka doğranmış soğan ve bir tane rendelenmiş domates konur.
- Kıymadan yapılan köfteler bir köfte bir patlıcan olacak şekilde dizilip dikkatlice tencereye yerleştirilir.
- Diğer patlıcanlarda aynı şekilde kesilip aralarına köfte konup tencereye yerleştirilir.
- Suyla ezilen salça da tencereye dökülür.
- Kalan domatesler dilimlenip yeşil biberle birlikte malzemenin üzerine konur ve çok harlı olmayan ateşte pişirilir. ( düdüklü tencerede 5 dak. pişer )
- Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment