MALZEMELER:
* 500 gr dana kıyma
* 2 ince dilim bayat ekmek
* 1 orta boy soğan
* karabiber,tuz,kimyon,kekik
* yarım demet maydanoz
* 1 tatlı kaşığı dolusu koyu kıvamlı yoğurt
* Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
- Soğanı rendeleyip elinizle suyunu sıkın ve derin bir karıştırma
kabının içine koyun. Ekmeği incecik ufalayın. Bu iş için rondo
kullanabilirsiniz. Maydanozu incecik doğrayın. Kıymayı, baharatları ve
yoğurdu da kaba alıp iyice yoğurun. Köftenizi iyice yoğurursanız,
alzemeler birbirleriyle daha güzel özleşecek ve köfteniz
lezzetlenecektir.
- Yarım saat dinlenmek üzere buzdolabına kaldırın.
- Tencereye bol yağ koyun ve kızdırın.
- Köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve kızgın yağda çevirerek kızartın.
- Kızaran köfteğleri kağıt havlu üzerine alın.
- Doğranmış soğan ve maydanozla servis yapın.Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment