MALZEMELER -Bir çay barda ayıklanmış ve yıkanmış pirinç
-Altı su bardağı et suyu ya da su
-İki adet domates
-İki çorba kaşığı tereyağın
-Yeterli miktarda tuz. YAPILIŞI
Tencere altı su bardağı et suyunu ve yıkanmış ve ayıklanmış bir çay
bardağı pirinci koyuyoruz ve pirinçler parçalanıp yumuşağınca kadar
pişiriyoruz
Bu pişen pirinçlerin üzerine tuz katıyoruz
Ayrı bir tavanın içine iki yemek kaşığı yağ koyup, üzerine kabuklarını
soyduğunuz domatesleri küçük küçük doğrayıp atıyoruz ve biraz
kavuruyoruz
İlk başta pişirdiğimiz pirinçlerin üzerine ocaktaki domates döküyoruz ve karıştırıyoruz
Servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiber ekiyoruz
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment