Thursday, December 20, 2012

PUF BÖREĞİ

GEREKLİ MALZEMELER
1 tane yumurta
1 çay bardağı zeytin yağ
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar un
İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Ara katlar için malzeme
Yeteri kadarsıvıyağ.                                                                                                                  YAPILIŞI    Derince bir kabın içine zeytin yağ, yumurta, tuz, yoğurt, kabartma tozunu koyun ve mikserle iyice çırpın
Üzerine unu ekleyip 20 dakika boyunca yoğurun
Yoğurduğunuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve tek tek hepsini açın
Her bir bezenin üzerine çok az sıvı yağ sürüp elinizle yayın
Bu şekilde bezeleri bekletirken iç harcı hazırlamaya başlayın
Bir kabın içine peyniri koyun ve üzerine ince ince kıyılmış maydanozları döküp, çok az sıvı yağ ekleyerek karıştırın
Hazırladığını puf börek harcını açılmış yağlanmış bezelerinizin ortasına paylaştırın ve bezeleri kapatın
Teflon tavaya bolca sıvı yağ koyup kızdırın
Hazırladığınız puf böreklerinin kapattığınız kısımlarını parmaklarınızla bastırarak şekil verip kızgın yağın içine atın
Puf böreklerinizi önlü arkalı kızartıp, havlu peçete serdiğiniz tepsiye yağlarını süzdürmek üzere alın
Yağları süzülen puf börekleri servis tabağına alıp ikram edin
Afiyet olsun  
                                                                                                                          

No comments: