MALZEMELER
*1 paket çubuk makarna
*makarnayı haşlayacak miktarda su
Başamel sos için
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*3 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
*1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
*önce makarna pişirilir.-normalden daha az pişirilir ki iyice hamur olmasın-
*makarna pişerken başamel sos hazırlanır: tereyağı tavada
eritilir.içine un eklenerek 2-3 dk. kadar kavrulur ve süt
eklenir.sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelen sosa tuz
eklenerek ateşten alınır.
*haşlanan makarna süzgece alınarak
suyu süzülür.zemini sıvıyağ ile iyice yağlanan, kare yahut dikdörtgen
borcam tepsiye dökülen makarnanın üzerine başamel sosun yarısı dökülür
ve tepsinin içindeyken karıştırılır.
*kalan başamel sos makarnanın üzerine sürülür ve 240c fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
*arzu ederseniz kaşar peynirini makarnanın üzerine; başamel sos
kızarmaya başlayınca yahut makarna tamamen pişip fırından çıkınca
serpebilirsiniz.Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment