Saturday, March 2, 2013

FIRINDA MAKARNA

MALZEMELER
*1 paket çubuk makarna
*makarnayı haşlayacak miktarda su

Başamel sos için

*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*3 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

*1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

*önce makarna pişirilir.-normalden daha az pişirilir ki iyice hamur olmasın-

*makarna pişerken başamel sos hazırlanır: tereyağı tavada eritilir.içine un eklenerek 2-3 dk. kadar kavrulur ve süt eklenir.sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelen sosa tuz eklenerek ateşten alınır.

*haşlanan makarna süzgece alınarak suyu süzülür.zemini sıvıyağ ile iyice yağlanan, kare yahut dikdörtgen borcam tepsiye dökülen makarnanın üzerine başamel sosun yarısı dökülür ve tepsinin içindeyken karıştırılır.

*kalan başamel sos makarnanın üzerine sürülür ve 240c fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

*arzu ederseniz kaşar peynirini makarnanın üzerine; başamel sos kızarmaya başlayınca yahut makarna tamamen pişip fırından çıkınca serpebilirsiniz.Afiyet olsun.

No comments: