MALZEMELER:
*4 su bardağı Basmati Pirinç ( Bu pirinci marketlerde bulabilirsiniz. yasmin Pirinç de aynı özellikte)
*1 kg kuzu kuşbaşı,
*1 adet büyük baş kuru soğan
*250 gr tereyağı
*1 su bardağı nohut
*1 kg kestane
*1 su bardağı badem
*3-4 adet havuç
*4-5 adet kabuk tarçın
*7-8 adet kakuli
*3 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1.Bademler sıcak suda biraz bekletildikten sonra kabukları çıkarılır ve Tereyağında renkleri hafif dönene kadar kavrulur.
2.Nohut haşlanır ve kabukları soyulur.
3.Kestaneler bıçak yardımıyla çizilir, 3-4 saat suda bekletildikten
sonra 250 derecede ısıtılmış fırında fazla kurumalarına fırsat vermeden
pişirilir.
4.Kuşbaşı etler bir tencerede suyunu çekip,
kavrulmaya başlarken, tereyağı ilave edilir.Sonra İnce ince
doğradığınız soğanlar eklenir, ara sıra karıştırılarak, tencerenin
kapağı kapalı bir şekilde beraber kavrularak pişirilir.Soğanlar eriyip,
et pişince önceden hazırlanan kestane, nohut, badem, havuç, güzelce
yıkanmış ve süüzlmüş pirinç beraberce tencereye konur.
5.
Tencerenin en üstüne tarçın ve kakuli ilave edilir ve pirincin üzerine
çıkıncaya kadar sıcak su ve tuz ilavesiyle kısık ateşte pişmeye
bırakılır. Pişen pilavınızın üstünü mutfak havluları ile sararak en az
yarım saat dinlendirirseniz, daha güzel olacaktır. Kakuli ve kabuk
tarçınları servis sırasında pilavın içinden alın. Afiyet olsun. Not; ölçüler 12 kişilik bir sofra içindir. Siz kaç kişilik
yapacaksanız ölçüleri oranlayarak artırabilir veya azaltabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment