Saturday, March 2, 2013

TAVUK & MANTAR SOTE

MALZEMELER

6 kişilik
*yarım paket tavuk ğöğsü
*300 gr. mantar
*2 adet büyük patates
*az miktarda sıvıyağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*tuz, nane, kırmızıbiber
*1 tatlı kaşığı tuzot

YAPILIŞI
*patatesler küp küp doğranarak kızartılır ve kapaklı servis tabağının zeminine yayılır.

*temizlenen ve doğranan mantarlar, limonlu ılık suda 15 dk kadar bekletildikten sonra tereyağında tuzotla sotelenir ve patateslerin üzerine ilave edilir.

*kuşbaşı doğranan tavuk ğöğsü az yağda, teflon davada sotelenir, tuz ve baharatı eklenerek,patates ve mantarların üzerine yerleştirilir.

*sıcak olarak servis yapılır.Afiyet olsun.

No comments: