Sunday, November 2, 2014

KIYMALI RULO BÖREK


MALZEMELER

3 adet yufka
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
100 gram margarin
İçi için: 250 gram yağsız kıyma
3’er adet domates ve sivri biber
6 dal taze soğan
1 adet soğan
1’er tatlı kaşığı kimyon ve karabiber
2 çay kaşığı tuz

Üzerine: 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI
Margarini eritip ılıtın. Yoğurt ve yumurtayı birlikte çırpıp margarini ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birincisini tepsiye yayın. Üzerine hazırladığınız karışımdan sürün. İkinci ve üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Tepsinin kenarlarından artan yufkaları tepsinin içine alın. İç malzemesi için domates, soğan, taze soğan ve sivri biberleri ince doğrayın. Kıyma ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. İç malzemeyi yufkaların üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra üzerini alüminyum folyo ile kapatıp havlu ile sarın. Ilınınca rulo şeklinde sarın. İki parmak genişliğinde dilimleyip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kaşarlar eriyene kadar tekrar fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın...

No comments: