MALZEMELER
2 tane baklavalık yufka
tereyağ
toz antep ıstığı
şeker
kaymak
YAPILIŞI
İlk
baklavalık yufka tezgaha serilir, üzerine hafif tereyağı sürülür ve
ikincisi üzerine serilir oda kenarlardan 4 parmak kalacak kadar tereyağı
sürülür üzerine antep fıstığı konur bir buçuk iki avuç kadar şeker (toz
şeker serpilir ve dikdörtgen olacak şekilde katlanır katlanan bölümün
uç kısımlarına çok çok az tereyağı sürülür tam ortada oluşan çizgiye de
aynı şekilde çok az tereyağı sürülür ve kaymaklar parçalanarak üzerine
konur ve biraz daha antep fıstığı serpilip ocakta iki taraflı
kızarıncaya kadar altlı üstlü kızartılır (aman çok kızarsın diye çok
bekletmeyin kızardıktan sonra yanma işlemine çabuk geçiyor ) Sonra sıcak
sıcak üzerine kaymakdan bir parça koyup üzeri tekrar antep fıstığı ile
süslenir. İşlem için ortalama 3-4 çorba kaşığı antep fıstığı gidiyor.
Sıcak servis yapınız...
No comments:
Post a Comment