Sunday, November 2, 2014

GAZİANTEP KATMERİ

MALZEMELER
 2 tane baklavalık yufka
tereyağ
toz antep ıstığı
şeker
kaymak


YAPILIŞI
 
İlk baklavalık yufka tezgaha serilir, üzerine hafif tereyağı sürülür ve ikincisi üzerine serilir oda kenarlardan 4 parmak kalacak kadar tereyağı sürülür üzerine antep fıstığı konur bir buçuk iki avuç kadar şeker (toz şeker serpilir ve dikdörtgen olacak şekilde katlanır katlanan bölümün uç kısımlarına çok çok az tereyağı sürülür tam ortada oluşan çizgiye de aynı şekilde çok az tereyağı sürülür ve kaymaklar parçalanarak üzerine konur ve biraz daha antep fıstığı serpilip ocakta iki taraflı kızarıncaya kadar altlı üstlü kızartılır (aman çok kızarsın diye çok bekletmeyin kızardıktan sonra yanma işlemine çabuk geçiyor ) Sonra sıcak sıcak üzerine kaymakdan bir parça koyup üzeri tekrar antep fıstığı ile süslenir. İşlem için ortalama 3-4 çorba kaşığı antep fıstığı gidiyor. Sıcak servis yapınız...

No comments: