Sunday, January 19, 2014

PORTAKAL SOSLU KEK

MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 portakal suyu
1 su bardağı + 2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı pirinçunu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 portakal rendesi
SOSU
1 büyük su bardağı portakal suyu
1 kahve fincanı şeker
2 portakal rendesi
YAPILIŞI
Yumurtaları şeker ve vanilyayla iyice çırpın.Daha sonra sırayla sıvıyağ,portakal suyu,portakal rendesi ,elenmiş un,pirinçunu ve kabartma tozunu ekleyin.
Hazırladığınız kek karışımını,yağlayıp unladığınız kek kalıbına döküp,175 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
Kekiniz pişerken şeker ve portakal suyunu bir taşım kaynatın ve içine portakal rendesini ekleyip,soğutun.
Kekinizin pişmişliğini kürdan testiyle kontrol edip,fırından çıkarın.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan çıkarın ve ılık kekinizin üzerine kaşık kaşık soğuk portakal şurubunuzu dökün.İyice soğuduktan sonrada çayın yanına keyifle servis edin..

2 comments:

Esma Ünlü said...

merhaba bloğunuz çok güzel,sizi izlememmiz için izleyici gadgetini eklermisiniz,bilmiyor iseniz yardımcı olmaya çalışırım,bende bloglarıma beklerim sevgiler..

ilhan said...

Çok güzel bir bloğunuz var ama izleyiciniz olmakistedim başaramadım. :(( Ben böyle çok karışık olmayan kekleri seviyorum. Ellerinize sağlık.