MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 portakal suyu
1 su bardağı + 2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı pirinçunu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 portakal rendesi
SOSU
1 büyük su bardağı portakal suyu
1 kahve fincanı şeker
2 portakal rendesi
YAPILIŞI
Yumurtaları şeker ve vanilyayla iyice çırpın.Daha sonra sırayla
sıvıyağ,portakal suyu,portakal rendesi ,elenmiş un,pirinçunu ve kabartma
tozunu ekleyin.
Hazırladığınız kek karışımını,yağlayıp
unladığınız kek kalıbına döküp,175 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika
kadar pişirin.
Kekiniz pişerken şeker ve portakal suyunu bir taşım kaynatın ve içine portakal rendesini ekleyip,soğutun.
Kekinizin pişmişliğini kürdan testiyle kontrol edip,fırından
çıkarın.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan çıkarın ve ılık kekinizin
üzerine kaşık kaşık soğuk portakal şurubunuzu dökün.İyice soğuduktan
sonrada çayın yanına keyifle servis edin..
2 comments:
merhaba bloğunuz çok güzel,sizi izlememmiz için izleyici gadgetini eklermisiniz,bilmiyor iseniz yardımcı olmaya çalışırım,bende bloglarıma beklerim sevgiler..
Çok güzel bir bloğunuz var ama izleyiciniz olmakistedim başaramadım. :(( Ben böyle çok karışık olmayan kekleri seviyorum. Ellerinize sağlık.
Post a Comment