1,5 kase kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2-3 dal maydanoz
1 adet domates
2 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pulbiber
(kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ yeterli olur) YAPILIŞI
2-3 dal maydanoz
1 adet domates
2 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pulbiber
(kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ yeterli olur) YAPILIŞI
Patlıcanları
çizgili olarak soyun, uzunlamasına ikiye kesip önlü arkalı az yağda
hafif kızartın. Tavaya bir miktar sıvı yağ koyup ince doğranmış kuru
soğanları kavurun, küçük küçük doğranmış 1 adet yeşil biberi de koyup
hafif kavurun ve kıymayı ekleyin. İyice kavurup indirmeden bir kaşık
salçayı ekleyin.Yeterince tuz, karabiber, pul biber ekleyin.
Patlıcanların kabuksuz kısmını hafifçe açarak iç malzemeyi eşit şekilde
yerleştirin. Domates, biber ve maydanozu kesip üzerini süsleyin, bir
kaşık salçayı bir su bardağı suda çok az tuzla karıştırıp üzerine dökün.
Fırında pişirin(üzerini folyo ile kapatırsanız daha güzel olur). Afiyet
olsun.
No comments:
Post a Comment