Domatesleri iyice yıkayın, ortasındaki yeşil sapı çıkarın. Küçük
bir bıçakla, domatesin poposunu x şeklinde çizin. Tencerenin içine sıcak
su koyun, su kaynayınca, domatesleri ekleyin 15-20 saniye sonra
domatesleri soğuk suya çıkarın. Bu şekilde kabuklarının çabucak
soyulduğunu göreceksiniz. Tüm domatesleri bu işlemden geçirip,
kabuklarını soyun.
Kabuğu soyulan domatesleri ufak parçalara
bölüp daha rahat pişirmek için Blender’dan geçirin. Oluşan domates
sosunu altı geniş büyükçe bir tencerede, tahta kaşık yardımıyla
olabildiğince çok karıştırarak pişirmeye başlayın. Göz göz kaynayınca 1
avuç tuz ekleyin.
Domates sosunu kavanozlara almadan önce,
kavanozların temiz olduğundan emin olun. Kapaklarını kaynar suda
bekletin ve kuruyana kadar bekleyin. Domatesler fazla suyunu uçurup, sos
kıvamına geldiğinde, kavanozlara sıcakken doldurun. Kapağını sıkıca
kapatıp, kavanozları ters çevirerek kaldırın. Tüm kış
kullanabileceğiniz sosunuz artık hazır.
No comments:
Post a Comment