1- Bir paket(12)adet milföy hamuru
2- 2 çay bardağı fındık veya ceviz.
3- 1 çay bardağı toz şeker.
4- 1 adet yumurtanın akı.
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
süslemek için çekilmiş antep fıstığı.
YAPILIŞI
Fındık veya ceviz robotta çekilir, bir tabağa alınır. Üzerine yumurta
akı ve toz şeker ilave edilip karıştırılır.Bir kenarda beklemeye
alınır.Milföy hamurları birer birer uzunlamasına açılır.Hamurun uzun
kenarı boyunca, hazırlanan harçtan konulur ve rulo şeklinde sarılır.Daha
sonra bir parmak uzunluğunda kesilir ve fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir
ve ılınmaya bırakılır. Diğer taraftan toz şeker ve suyu bir tencereye
konulur, kaynatılır. Kaynayan şerbete limon suyu eklenir.1-2 dakika daha
kaynatılıp ocaktan alınır.Soğuduktan sonra hamurların üzerine dökülür.
Üzeri antep fıstığıyla süslenir.Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment