Wednesday, October 3, 2012

MİLFÖY BAKLAVASI

MALZEMELER:
1- Bir paket(12)adet milföy hamuru
2- 2 çay bardağı fındık veya ceviz.
3- 1 çay bardağı toz şeker.
4- 1 adet yumurtanın akı.
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
süslemek için çekilmiş antep fıstığı.
YAPILIŞI

Fındık veya ceviz robotta çekilir, bir tabağa alınır. Üzerine yumurta akı ve toz şeker ilave edilip karıştırılır.Bir kenarda beklemeye alınır.Milföy hamurları birer birer uzunlamasına açılır.Hamurun uzun kenarı boyunca, hazırlanan harçtan konulur ve rulo şeklinde sarılır.Daha sonra bir parmak uzunluğunda kesilir ve fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir ve ılınmaya bırakılır. Diğer taraftan toz şeker ve suyu bir tencereye konulur, kaynatılır. Kaynayan şerbete limon suyu eklenir.1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.Soğuduktan sonra hamurların üzerine dökülür. Üzeri  antep fıstığıyla süslenir.Afiyet olsun.

No comments: