MALZEMELER
¼ su bardağı tavuk suyu
5 çay kaşığı tereyağ, eritilmiş
1 adet büyük diş sarımsak, ezilmiş
½ su bardağı kuru ekmek kırıntısı
1 yemek kaşığı rendelenmiş Parmesan peyniri
1 çay kaşığı tatlı biber
4 adet tavuk göğsü, derisiz, kemiksiz ikiye kesilmiş
¼ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı kuru kekik
¼ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
4 adet dana jambon, ince dilimlenmiş
¼ su bardağı rendelenmiş Mozarella peyniri
Sıvı yağ
YAPILIŞI
- Fırını önceden 180 dereceye ayarlayalım.
-
Tavuk suyunu ısıtalım. Tereyağı ve sarımsağın içine ekleyelim bir kaba koyalım.Ayrıca Ekmek
kırıntılarını, parmesan peynirini ve tatlı biberi bir kapta iyice
karıştırıp bir kenara koyalım.
- Tavukları 2 streç film arasında
dövüp inceltelim. Dövülmüş tavukları tuz, kekik ve karabiberle
lezzetlendirelim. Tavukların üzerine 1 dilim jambon, 1 yemek kaşığı
mozarella peyniri koyup yuvarlayarak saralım. Bunları önce tavuk sulu
karışıma ardından da ekmek kırıntılı karışıma bulayalım. Yağlanmış bir
fırın kabına yerleştirelim. Kalan tavuk sulu karışımı da tavukların
üzerine döküp üzerileri kızarana kadar 180 derecede yaklaşık 30 dakika
pişirelim.Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment