Saturday, September 1, 2012

TAVUK CORDON BLEU

MALZEMELER

¼ su bardağı tavuk suyu
5 çay kaşığı tereyağ, eritilmiş
1 adet büyük diş sarımsak, ezilmiş
½ su bardağı kuru ekmek kırıntısı
1 yemek kaşığı rendelenmiş Parmesan peyniri
1 çay kaşığı tatlı biber
4 adet tavuk göğsü, derisiz, kemiksiz ikiye kesilmiş
¼ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı kuru kekik
¼ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
4 adet dana jambon, ince dilimlenmiş
¼ su bardağı rendelenmiş Mozarella peyniri
Sıvı yağ

YAPILIŞI

- Fırını önceden 180 dereceye ayarlayalım.
- Tavuk suyunu ısıtalım. Tereyağı ve sarımsağın içine ekleyelim bir kaba koyalım.Ayrıca Ekmek kırıntılarını, parmesan peynirini ve tatlı biberi bir kapta iyice karıştırıp bir kenara koyalım.
- Tavukları 2 streç film arasında dövüp inceltelim. Dövülmüş tavukları tuz, kekik ve karabiberle lezzetlendirelim. Tavukların üzerine 1 dilim jambon, 1 yemek kaşığı mozarella peyniri koyup yuvarlayarak saralım. Bunları önce tavuk sulu karışıma ardından da ekmek kırıntılı karışıma bulayalım. Yağlanmış bir fırın kabına yerleştirelim. Kalan tavuk sulu karışımı da tavukların üzerine döküp üzerileri kızarana kadar 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirelim.Afiyet olsun...

No comments: