Monday, September 27, 2010

TİRAMİSU



Tiramisu malzemeleri

       2 katlı pasta tabanı
       1 çay bardağı ılık su
       1 çay bardağı kahve likörü
       2 yemek kaşığı granül kahve
       1 yemek kaşığı toz şeker
Krema için
       1 paket labne peyniri
Muhallebi için
       2 su bardağı süt
       1 yumurta
       2 kahve fincanı un
       1 paket vanilya
       2 kahve fincanı toz şeker





  • Tiramisu hazırlanışı

  • Tiramisu: 
    Pasta tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Labne peynirin suyunu süzün. Muhallebi için, tüm malzemeyi sürekli karıştırarak pişirin. Peyniri ilave edin. Mikserle 10 dakika çırparak soğutun.
    Ilık su, kahve likörü, granül kahve ve toz şekeri karıştırarak ikiye ayırdığınız pasta tabanının tamamını bu karışımla ıslatın.
    Kekin ortasına pudingin yarısını yayın. Üzerine diğer keki kapatın. Kalan pudingin tamamını kekin üzerine ve etrafına yayın. Buzdolabına alarak 1 gün bekletin. Üzerine kakao serpip servis yapın.
    Tiramisu artık hazır, afiyet olsun.

  • No comments: