Wednesday, September 29, 2010

Karidesli risotto

Malzemeler
  • 2 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet soğan
  • 1-2 diş sarmısak
  • 5 adet taze soğan
  • 40 gram tereyağı
  • 400 gram pirinç
  • 1/8 litre sek beyaz şarap
  • 12 adet karides
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre sebze suyu
  • tuz
  • karabiber

Hazırlanışı

Dolmalık biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın ve deri kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Fırının ızgarasında 8-10 dakika kavurun.
Üstünü nemli bir bezle örtün ve soğumaya bırakın. Daha sonra kabuğunu soyun ve 1 cm. büyüklüğünde şeritler halinde kesin.
Soğanı küb şeklinde doğrayın. Sarmısağı döğün. Yeşil soğanları temizleyip halka halka kesin.
Tereyağını kızdırıp önce soğanları, sonra sarmısak ve pirinci katıp hafifçe kavurun. Beyaz şarap ilave edin.
Sebze suyunu 3 aşamada ilave edin. Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Sık sık karıştırın. Tuz ile tatlandırın.
Karideslerin sadece baş kısmını ayıklayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın.
Karidesleri 2-3 dakika kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin.
Risottoyu biber, yeşil soğan ve karidesler ile karıştırın. 1-2 dakika ısıtın.
Önceden ısıtılmış tabaklarda servis yapın.

No comments: