Malzemeler
5 adet enginar
5 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 adet domates
Maydanoz
Nane, dereotu
Taze soğan
Karabiber
Limon
Zeytinyağı, tuz(domates yerine bir tatlı kaşığı salça koyabilirsiniz)
Hazırlanışı
Enginarların sapını kesin, kenardaki kart yapraklardan bir iki
sıra koparın. Sert zemine vurarak, yapraklarının açılmasını sağlayın.
Tam ortada tüylerin etrafındaki küçük pembemsi yaprakları kopararak
ortasını açın. Tatlı kaşığı yardımı ile tüyleri kazıyarak temizleyin.
Musluğun altına tutarak içini ve yaprakların arasını açtırarak yıkayın.
Ortadaki boşluğa biraz limon sıkın(kararmasın).diğer enginarlarıda
temizlendikten sonra hazırladığınız dolmalık harcı ortadaki boşluğa ve
yaprakların arasına doldurun. Enginarların hizasına kadar su koyup,
tuzunu ayarlayın biraz z.yağı gezdirip düdüklü tencerede yarım saat
pişirin.
Dolmalık harcı: pirinci
yıkanıp suyunu süzün, soğan, domatesi rendeleyin, taze soğan ve
yeşillikleri incecik doğrayın,z.yağı, tuz, limon suyu ve baharatlarını
koyarak karıştırın.mutlaka dereotu koyun
Not yerken yaprakları tek tek kopartılıp sıyırtılarak yenir
No comments:
Post a Comment